logo QATRINA

Indien u onbewerkte en onbehandelde panelen bestelt, dan zijn deze geschuurd met korrel 80 of 100 en de randen zijn scherp. Dit is een halffabricaat: het materiaal dient verder door u te worden afgewerkt. Onbehandelde panelen worden niet grondig verpakt. Het kan incidenteel voorkomen dat tijdens transport lichte beschadigingen ontstaan (veegje, krasje, vlekje, deukje of splintertje van de hoeken). U kunt hier niet op reclameren.

Op onbehandelde panelen hebben weersinvloeden vrij spel: zo kunnen de panelen vrij snel kromtrekken en/of krimpen, resp. uitzetten a.g,v, een wisselende luchtvochtigheid. Wij adviseren u om onbehandelde panelen die in onverwarmde ruimtes bewaard/verder bewerkt gaan worden z.s.m, maar niet later dan 5 dagen na aflevering, te behandelen met een goede olie of lak. Voor ‘ophaalbestellingen’ van onbehandelde panelen geldt dan ook dat deze uiterlijk binnen 5 dagen bij ons dienen te worden opgehaald. Ons magazijn beschikt niet over dezelfde luchtkwaliteit zoals te doen gebruikelijk in bijvoorbeeld een woonhuis. Wij kunnen geen garantie geven op kromtrekken, krimpen, uitzetten of scheurvorming van onbehandelde panelen.

Panelen die zijn omgezet naar tafelblad en/of gekleurd, worden normaliter zodanig verpakt dat beschadigingen bijna niet mogelijk zijn.

Om van een paneel een tafelblad te maken krijgt het paneel een extra schuurbeurt met korrel 120, de randen krijgen een radius (R2), er worden optioneel zaagsneden onder in het blad gemaakt en er worden optioneel stalen strippen aangebracht aan de onderzijde*.

Panelen met een dikte van 20 mm. die u wilt gebruiken als deur of tafelblad, dienen altijd met stalen strippen te worden verstevigd om kromtrekken te voorkomen. Zonder versteviging kunt u niet reclameren op kromtrekken van deuren en tafelbladen. Dit geldt ook voor panelen waarvan de breedte groter is dan de lengte.

* Wij adviseren om uw blad van ingefreesde ijzers te laten voorzien in de volgende gevallen:
1. Bij een bladdikte van minder dan 3 cm. i.c.m. een bladlengte van meer dan 150 cm.
2. Bij montage van losse tafelpoten of op een onderstel met weinig oppervlakte om uw tafelblad op te bevestigen.

Let op! Wij geven geen garantie op doorhangen en kromtrekken van het geleverde blad indien het bovenstaande genegeerd wordt!

Neem bij twijfel vooraf contact met ons op om teleurstellingen te voorkomen!

Hout is een natuurproduct. Bij eventuele nabestelling dient u er rekening mee te houden dat er nagenoeg altijd kleine verschillen zullen zijn. Het hout wordt nl. per bestelling voor u op maat geproduceerd. Omdat geen enkele boom hetzelfde is kan er incidenteel enig kleurverschil tussen de lamellen aanwezig zijn: hier kunt u niet op reclameren.

Indien u een onbewerkt paneel wilt laten kleuren, dient het paneel een extra schuurbeurt te krijgen en de randen een radius. Hiervoor geldt een kleine meerprijs.

Het afwerken van hout in kleur of lak kunnen wij tegen een meerprijs voor u verzorgen. Wij werken met Monocoat van Rubio (Rubio informatie). Deze producten kleuren en beschermen het hout in één behandeling. Let op!: mocht u het hout zelf willen behandelen, dan wijzen wij u erop dat het hout volledig en egaal moet worden “ingepakt” met een goede olie of lak ! De invloed van buitenaf wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Op door ons geleverde onbehandelde panelen of tafelbladen kunnen wij geen garantie op kromtrekken, krimp/uitzetten of scheurvorming geven.

Onze panelen zijn terug gedroogd naar 8-12 % vochtgehalte en daarmee geschikt voor gebruik binnen. De luchtvochtigheid binnenshuis moet normaliter tussen de 50-60 % zijn. Als de luchtvochtigheid daalt, bijv. in de winter als de omgeving wordt drooggestookt, dan is de kans aanwezig dat het hout scheurt. U kunt hier niet op reclameren. Na aflevering dient het hout tevens gelegenheid te krijgen om te acclimatiseren.

Zorgt u er dus voor dat de luchtvochtigheid het gehele jaar door tussen de 50-60% ligt, want een goede klimaatbeheersing is van essentieel belang zodat het hout niet uitdroogt !!

Gelieve panelen / tafelbladen zoveel mogelijk plat (liggend) weg te leggen. Indien u ze staand wegzet, dan altijd met de lange kant naar boven (verticaal). Op deze manier voorkomt u kromtrekken.

Onze levertijden kunnen soms afwijken van de op de website aangegeven indicatieve levertijden i.v.m. logistiek. Houd u hier a.u.b. rekening mee.

Ook wij zijn, net als onze producenten, i.v.m. de zomervakantie een aantal weken gesloten: bestellingen die vlak voor deze vakantieperiode geplaatst worden, kunnen wij hierdoor vaak pas 4 weken later dan normaal afleveren. Wij rekenen op uw begrip hiervoor.

I.v.m. de huidige Coronacrisis kunnen onze levertijden afwijken a.g.v. lokale, nationale en internationale maatregelen zoals lock downs, verscherpte controles bij de landsgrenzen en/of sluitingen van landsgrenzen en van hoger hand opgelegde restricties aan onze producenten. Wij hebben hier uiteraard geen verdere invloed op, en rekenen in dat geval op uw begrip.

 

Let op: wijzigen en/of annuleren van (maatwerk)bestellingen is alleen mogelijk indien dit schriftelijk, en binnen 24 uur nadat de bestelling door ons in behandeling is genomen, bij ons is gemeld.