tonvormige tafel

noestvrij eiken tafelblad

Een prachtige tonvormige tafel van QATRINA

De laatste jaren is de vraag naar een tonvormige tafel enorm toegenomen. Wij leveren houten tafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze uw tonvormige tafel.

Uw tafel wordt, nadat deze is besteld, altijd speciaal op de door u aangegeven afmetingen voor u gemaakt. De basis van de tafel op bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken, de zogenaamde lamellen.
Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming van het blad laten wij uw tonvormige tafel nog minimaal een week tot rust komen. Op deze manier kan al het overtollige vocht dat nog in het hout aanwezig is uit het tafelblad trekken.
Na droging wordt de tafel uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt de tonvormige tafel opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is hij klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

tonvormige tafel op maat

tonvormige tafel

 

Hoe breed zijn de stroken die in het massief houten tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eikenhouten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

Kijk gerust even op onze website, want de mogelijkheden zijn legio. Maatwerk is in veel gevallen mogelijk.

 

                              massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                             Licht rustiek eiken vingerlas

 

Een unieke tonvormige tafel op maat van QATRINA

U zoekt een mooie tonvormige tafel die perfect past bij uw wensen en in uw interieur ?
Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !.
Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd. Wij bezorgen tegen kostprijs.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw tafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen. U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

Via onze website leveren wij eiken eettafels. Heeft u liever een andere houtsoort ? Geen probleem, dat is ook mogelijk. Neem gerust even contact met ons op.

 

Bent u geïnteresseerd in een tonvormige tafel (op maat) ?