tonvormige tafel op maat

noestvrij eiken tafelblad

Een tonvormige tafel op maat van QATRINA

De vraag naar een tonvormige tafel op maat is de laatste tijd enorm toegenomen. Wij leveren houten tafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze uw tafel op maat.

Uw tonvormige tafel op maat wordt speciaal op de door u aangegeven afmetingen voor u gemaakt.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming van het blad laten wij uw tonvormige tafel op maat nog minimaal een week tot rust komen. Op deze manier kan al het overtollige vocht dat nog in het hout aanwezig is uit het tafelblad trekken. Na droging wordt de speciaal voor u gemaakte tonvormige tafel op maat uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt de tonvormige tafel op maat opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is hij klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

tonvormige tafel op maat

Tonvormige tafel op maat

 

Hoe breed zijn de stroken die in het massief houten tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eikenhouten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

Kijk op onze website voor de vele mogelijkheden.

 

                           massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                 Licht rustiek eiken vingerlas

Het eiken houten tafelblad is verkrijgbaar in diverse diktes, variërend van 2 cm. dik tot 8 cm. dik.

 

Een unieke tafel op maat van QATRINA

Een mooie tafel op maat die perfect past bij uw wensen en in uw interieur ? Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !. Kijk op onze website voor de mogelijkheden. Hulp nodig ? Neem even contact met ons op.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen. U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

Via onze website leveren wij eiken eettafels. Heeft u liever een andere houtsoort ? Geen probleem, dat is ook mogelijk. Neem gerust even contact met ons op.

QATRINA staat voor kwaliteit en service, voor een redelijke prijs.

 

Bent u geïnteresseerd in een tonvormige tafel op maat ?