Tafelrand afwerking

Verschillen in tafelrand afwerking: kies zelf uw gewenste randafwerking !

Kiest u voor een stoere tafelrand afwerking d.m.v. een massieve rechte rand, een robuuste boomstamrand of een geraffineerde tafelrand afwerking d.m.v. een verjongde rand ?

Massieve rand

Wilt u een stoere tafelrand afwerking ? Wij kunnen tafelbladen op maat leveren tot 40mm massief. Wilt u dat het blad er dikker uitziet ? Dan kunnen we het blad voor u opdikken. Dit betekent dat er een rand, even dik als uw blad, aan het tafelblad wordt verlijmd. Het blad lijkt dan 2 keer zo dik. Bijvoorbeeld: een tafelblad van 30mm dik krijgt een rand van 30mm dik en wordt dus 60 mm dik.

Tip: in veel gevallen is het prijsvriendelijker een blad van bijvoorbeeld 20mm massief te kiezen met en opdikrand van 20mm, i.p.v. een massief blad van 40 mm. Echter: bladdiktes dunner dan 40mm moeten worden gefixeerd tegen kromtrekken. Wij adviseren om profielen aan de onderzijde van het tafelblad in te laten frezen. Lees hier meer over ingefreesde profielen tegen kromtrekken van uw tafelblad.

Boomstamrand

(opgedikte) tafelbladen kun je verfraaien met een computergestuurde boomstamrand. Het lijkt dan alsof er een boomstamrand aan het blad is verlijmd, maar dat is via een CNC machine nagebootst. Zou je een tafelblad bestellen van 40mm dik massief eiken met een opdikrand van 40mm, dan krijg je dus een blad dat met 80mm zeer robuust oogt. Als je dit blad ook nog een computergestuurde boomstamrand geeft, heb je een extra robuust tafelblad voor een vriendelijke prijs.. Denk er aan dat u voor u zelf ook de optimale tafelblad hoogte bepaalt ! Dit is belangrijk bij het bestellen van de lengte van de tafelpoten of onderstel. Wij kunnen veel modellen eventueel op maat gemaakt leveren, dus een centimetertje meer of minder is meestal geen probleem !

Verjongde rand

Past een stoer blad niet zo in uw interieur? Dan kunt u de tafel een verfijnde uitstraling geven door de rand de laten verjongen.

Standaard zijn onze tafelbladen voorzien van een haakse / rechte, afgescherpte, rand, het zogenaamde vellingrandje.
Indien gewenst kunt u uw tafelblad laten voorzien van een afgeschuinde rand (ook wel verjongde rand genoemd) om het blad dunner te laten lijken (zie afbeelding). Kiest u voor deze optie, dan blijft er een rand van 10mm over, de rest wordt schuin naar binnen weggefreesd. Indien gewenst kan de rand worden verjongd tot 4 mm, echter hoe dunner de rand, hoe kwetsbaarder deze is. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.

 

standaard tafelrand afwerking  

standaard randafwerking                     boomstamrand

verjongde tafelrand afwerking              opgedikte rand

afgeschuinde / verjongde rand           opdikrand

 

Heeft u vragen of komt u er zelf niet uit ? Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.