salontafel

eiken salontafel

Een prachtige salontafel van QATRINA

De vraag naar een eiken salontafel is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarmee ook het aantal bedrijven die salontafels aanbieden.

Wij leveren salontafels gemaakt van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze een eiken salontafel voor u. Door en door liefhebbers van hout. Mensen die met veel passie en zorg uw houten salontafel exact op de door u gewenste maten vervaardigen.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de juiste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming van het blad laten wij uw tafel blad nog minimaal een week tot rust komen. Na droging wordt het speciaal voor u gemaakte tafelblad uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste worden het eiken salontafel blad opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee zijn ze klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

salontafel

 

 

Hoe breed zijn de stroken die in de massief houten tafel worden verwerkt ?

Wij leveren onze houten salontafel bladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De houten salontafel is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                       

Licht rustiek eiken doorgaande lamel           Licht rustiek eiken vingerlas

Een unieke houten salontafel op maat van QATRINA

Een mooie houten tafel die perfect past bij uw wensen en in uw interieur ? Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig in elke gewenste vorm !

Via onze website leveren wij licht rustiek eikenhouten tafelbladen. Zoekt u een andere houtsoort dan eiken ? Ook dat is geen probleem. Neem gerust even contact met ons op om de verschillende mogelijkheden door te nemen. Bij QATRINA is (bijna) alles mogelijk.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen salontafel onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw eiken houten salontafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.

 

Bent u geïnteresseerd in een houten salontafel (op maat) ?