profielen tegen kromtrekken tafelblad

Profielen tegen kromtrekken tafelblad

Een eiken houten tafel heeft het zwaar te verduren. De manier van bevestigen aan het onderstel, de aanwezige luchtvochtigheid en de natuurlijke samenstelling van het hout oefenen constant krachten uit op het tafelblad. Om maximaal van uw tafel te kunnen genieten en toch rekening te houden met de bijbehorende werking van het product, kunnen wij speciaal daarvoor ontwikkelde verzonken profielen aan de onderzijde van uw tafelblad infrezen. Dit zijn profielen tegen kromtrekken.

De stalen profielen worden helemaal vlak in gefreesd over de breedte van het tafelblad en zaagsneden in de lengte van het blad om de spanning uit het hout te halen, voorkomen kromtrekken. (zie afbeelding)

Wij adviseren normaal gesproken om uw blad van in gefreesde ijzers te laten voorzien in de volgende gevallen:
1. Bij een bladdikte van minder dan 4 cm.
2. Bij een bladlengte van meer dan 1,5 meter.
3. Bij montage van (4) losse tafelpoten of een onderstel met weinig oppervlakte om uw tafelblad op te bevestigen.

Neem bij twijfel vooraf contact met ons op, om teleurstellingen te voorkomen !
Wij adviseren u hierbij graag.

 

Wij leveren houten panelen, boomstamtafelbladen, tafels en houten tafelbladen op maat tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm en afwerking. Ook hebben we een grote collectie stalen onderstellen voor eettafels en salontafels. De  meeste kunnen op maat worden geleverd en zijn in meerdere uitvoeringen leverbaar: de industriele uitvoeringe, de standaard RAL uitvoering of de fine structure uitvoering. En dan ook nog in 7 basiskleuren.

Bezoek onze website en laat u verrassen door de vele mogelijkheden bij QATRINA !