ovaal tafelblad op maat

op maat gemaakt tafelblad

Een prachtig ovaal tafelblad op maat van QATRINA

De vraag naar een ovaal tafelblad op maat van eikenhout is de laatste tijd enorm toegenomen.

Wij leveren tafelbladen op maat van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze een ovaal tafelblad op maat.

Uw eiken tafelblad wordt, na bestelling, altijd speciaal op de door u ingevoerde afmetingen voor u gemaakt.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad. Na verlijming laten wij uw eiken tafelblad nog minimaal een week tot rust komen. Na droging wordt het speciaal voor u gemaakte tafelblad uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt het tafelblad opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is het klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

ovaal tafelblad op maat
ovaal tafelblad op maat

 

Hoe breed zijn de stroken die in het tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eiken houten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De eiken tafelbladen op maat zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                                        massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                      Licht rustiek eiken vingerlas

Het ovale tafelblad op maat is verkrijgbaar in diverse diktes, variërend van 2 cm. dik tot massief maximaal 4 cm. dik. Kijk even op onze website, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Een licht rustiek ovaal tafelblad op maat tot op de millimeter nauwkeurig

Via het speciaal hiervoor ontwikkelde bestelsysteem op onze website kunt u zelf de gewenste afmetingen invoeren. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig, want standaardmaten doen wij niet aan !. Vervolgens selecteert u de dikte en maakt een keuze uit de verschillende extra opties. Het systeem berekent aan de hand van de prijs per vierkante meter direct de prijs voor het tafelblad op maat voor u uit.
Simpeler kunnen we het voor u niet maken !

 

QATRINA, voor een uniek blad, op maat gemaakt

Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig in elke gewenste vorm !
Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) tegen kostprijs bij u thuis bezorgd.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw eiken houten tafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.

Naast eiken tafelbladen leveren wij op aanvraag ook bladen in andere houtsoorten.

Neem gerust even contact met ons op voor de mogelijkheden.
Mocht u er niet uitkomen en hulp nodig hebben: belt of mailt u ons even. Wij helpen u graag verder !

 

Bent u geïnteresseerd in een ovaal tafelblad op maat ?