massief eiken tafel op maat

Een massief eiken tafel op maat van QATRINA

De vraag naar een massief eiken tafel op maat is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarmee ook het aantal bedrijven die eiken tafels aanbieden.
Wij leveren eiken tafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Uiteraard is het door ons geleverde hout FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze uw massief eiken tafel op maat.

De basis van de eiken tafel bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken. Allereerst wordt het hout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna verlijmd tot het uiteindelijke tafel blad.

Na verlijming laten wij uw tafel nog minimaal een week tot rust komen. Na droging wordt de massief eiken tafel op maat uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt. Als laatste wordt de tafel opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee zijn ze klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

massief eiken tafel op maat

Hoe breed zijn de stroken die in de houten tafel op maat worden verwerkt ?

Deze vraag krijgen wij herhaaldelijk van onze klanten. daarom nu uitsluitsel in dit bericht.
Wij leveren onze eikenhouten tafelbladen met stroken (lamellen) variërend tussen de 4 en 12 centimeter breed.

De eiken tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. Hierbij zijn de stroken (lamellen) ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. Hierbij bestaan de stroken (lamellen) uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                                

eiken doorgaande lamel                   eiken vingerlas                               principe vingerlas

 

Een tafel op maat, tot op de millimeter nauwkeurig

Via het speciaal hiervoor gemaakte bestelsysteem op onze website kunt u zelf de gewenste afmetingen invoeren. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig !. Vervolgens selecteert u de dikte en maakt een keuze uit de verschillende extra opties.
Het systeem berekent aan de hand van de prijs per vierkante meter direct de prijs voor het eiken tafel blad voor u uit. Simpeler kunnen we het voor u niet maken !

QATRINA, voor een unieke massief eiken tafel op maat

Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd.
Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !

Op onze website treft u tevens een grote collectie houten en stalen onderstellen, zodat u, indien gewenst, uw tafel bij ons ons helemaal naar eigen inzicht kunt samenstellen.
U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare tafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

Op aanvraag leveren wij ook tafels (op maat) in andere houtsoorten. Neem hiervoor even contact met ons op.

 

Bent u geïnteresseerd in een licht rustiek massief eiken tafel op maat ?