kopshouten tafel op maat

kopshout tafelblad op maat

Een mooie kopshouten tafel op maat bestelt u eenvoudig bij QATRINA

Bent u op zoek naar iets echt speciaals ? Denk dan ook eens aan een kopshouten tafel op maat.
Stoer, praktisch en onverslijtbaar: dat is een kopshouten tafelblad.
Wij kunnen deze leveren in heel veel houtsoorten: eiken, noten, beuken, essen, acacia, noten en ahorn.
Uiteraard helemaal op maat voor u gemaakt, in elke gewenste vorm ! Dus ook uw eigen ontwerp is voor ons geen enkel probleem !

Neem gerust even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

kopshouten tafel op maat

kopshouten tafel op maat

 

 

Wat is dat eigenlijk: een kopshouten tafelblad ?

Kopshout: al eeuwenlang toegepast om zijn uitzonderlijke harde en slijtvaste kwaliteit
De meesten van ons kennen het nog wel van vroeger: als vloer heel veel toegepast in klaslokalen van (oude) schoolgebouwen, gymzalen, pakhuizen, etc.
Ook natuurlijk bekend van het oerdegelijke kopshouten hakblok van de ambachtelijke slager en de kleinere variant van het kopshouten hakblok dat je tegenwoordig in de meeste keukens nog steeds heel veel aantreft.
Niet voor niets dat kopshout gebruikt wordt voor het vervaardigen van een hakblok: kopshout is keihard en praktisch onverslijtbaar. Uiteraard is ons hout FSC-gekeurd.

Kopshout ontstaat wanneer haaks op de stam gezaagd wordt.
Het zijn dus eigenlijk ‘plakken’ die van de stam gemaakt worden.
Dit in tegenstelling tot de planken die gezaagd worden wanneer de stam in de lengterichting doorgezaagd wordt.
Het door ons geleverde kopshout via de website is 60 mm. dik: dat wil dus zeggen dat de stam van de boom in dit geval haaks is verzaagd in ‘plakken’ van 60 mm.
Deze ‘plakken’ worden op hun beurt weer verzaagd tot vierkante blokjes van 40 bij 40 mm.

Op aanvraag is een kopshouten tafelblad ook in dikkere varianten mogelijk: 70, 80, 90, 100, 110 en zelfs 120 mm. dik ! Neem hiervoor even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

 

kops eikenhout

Kops eiken

 

Hoe maak je van die vierkante blokjes een kopshouten tafel op maat ?

Nadat de ‘plakken’ boomstam verzaagd zijn in vierkante blokjes, worden deze vervolgens eerst goed gedroogd: het goed laten dogen van kopshout duurt over het algemeen langer dan bij langs gezaagd hout, dus dit heeft enige aandacht nodig om te voorkomen dat er problemen ontstaan bij het uiteindelijke verlijmen van de vierkante blokjes tot een kopshouten tafelblad.

Na droging worden de vierkante blokjes (indien nodig) geselecteerd op kwaliteit en kleur: over het algemeen is dit niet nodig als het kopshout afkomstig is uit een en dezelfde boomstam, maar het wil wel eens voorkomen dat er gewerkt wordt met twee (of meer) verschillende boomstammen.
Wij zorgen er altijd voor dat uw kopshouten tafel op maat zoveel mogelijk wordt samengesteld uit een en dezelfde boomstam.
Lukt dit niet, dan zorgen wij ervoor dat d.m.v. een grondige selectie op kleur en kwaliteit, dit niet ten koste gaat van het eindresultaat.

Nadat de vierkante blokjes goed gedroogd zijn kan worden gestart met het samenstellen van het uiteindelijke kopshouten tafelblad.
Door middel van het aan elkaar verlijmen van de blokjes wordt het kopshouten tafelblad stukje voor stukje met de hand opgebouwd in de door u opgegeven afmetingen en vorm.

 

Een kopshouten tafel op maat in een andere houtsoort dan eiken ?: op aanvraag leverbaar bij QATRINA

Wij bieden onze tafelbladen in andere houtsoorten dan eiken niet direct aan via onze website, maar leveren deze op aanvraag wel.
De kops houten tafelbladen kunt u in principe in elke gewenste lengt, breedte en vorm bij ons bestellen.
Neem hiervoor even contact met ons via een e-mail of per telefoon: wij helpen u graag verder.

 

Stel zelf uw tafel op maat samen, bij QATRINA

Op onze website treft een groot aanbod van houten en stalen onderstellen. U kunt dus zelf heel gemakkelijk zelf uw tafel samenstellen !
Komt u er niet uit en heeft u hulp nodig ? Neem even contact met ons op, wij helpen u graag verder !

Bent u geïnteresseerd in een kopshouten tafel op maat ?