kops houten tafel op maat

kopshout tafelblad op maat

Een stijlvolle kops houten tafel op maat van QATRINA

Zoekt u iets echt speciaals ? Denk dan ook eens aan een kops houten tafel op maat. Stoer, praktisch en onverslijtbaar: dat is een kopshouten tafelblad.
Wij kunnen deze leveren in heel veel houtsoorten: eiken, noten, beuken, essen, acacia, noten en ahorn.
Uiteraard helemaal op maat voor u gemaakt, in elke gewenste vorm ! Dus ook uw eigen ontwerp is voor ons geen enkel probleem !

Neem gerust even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

kops houten tafel op maat

kops houten tafel op maat

 

 

Wat is dat eigenlijk: een kops houten tafelblad ?

Kops hout: al eeuwenlang toegepast om zijn uitzonderlijke harde en slijtvaste kwaliteit
De meesten van ons kennen het nog wel van vroeger: als vloer heel veel toegepast in klaslokalen van (oude) schoolgebouwen, gymzalen, pakhuizen, etc.

Ook natuurlijk bekend van het oerdegelijke kops houten hakblok van de ambachtelijke slager en de kleinere variant van het kops houten hakblok dat je tegenwoordig in de meeste keukens nog steeds heel veel aantreft.
Niet voor niets dat kops hout gebruikt wordt voor het vervaardigen van een hakblok: kops hout is keihard en praktisch onverslijtbaar. Uiteraard is ons hout FSC-gekeurd.

Kops hout ontstaat wanneer haaks op de stam gezaagd wordt. Het zijn dus eigenlijk ‘plakken’ die van de stam gemaakt worden.
Dit in tegenstelling tot de planken die gezaagd worden wanneer de stam in de lengterichting doorgezaagd wordt.

Het door ons geleverde kops hout via de website is 60 mm. dik: dat wil dus zeggen dat de stam van de boom in dit geval haaks is verzaagd in ‘plakken’ van 60 mm.
Deze ‘plakken’ worden op hun beurt weer verzaagd tot vierkante blokjes van 40 bij 40 mm.

Op aanvraag is een kops houten tafelblad ook in dikkere varianten mogelijk: 70, 80, 90, 100, 110 en zelfs 120 mm. dik ! Neem hiervoor even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

kops eiken hout

Kops eiken

 

Hoe maak je van die vierkante blokjes een kops houten tafel op maat ?

Nadat de ‘plakken’ boomstam verzaagd zijn in vierkante blokjes, worden deze vervolgens eerst goed gedroogd: het goed laten dogen van kops hout duurt over het algemeen langer dan bij langs gezaagd hout, dus dit heeft enige aandacht nodig om te voorkomen dat er problemen ontstaan bij het uiteindelijke verlijmen van de vierkante blokjes tot een kops houten tafelblad.

Na droging worden de vierkante blokjes (indien nodig) geselecteerd op kwaliteit en kleur: over het algemeen is dit niet nodig als het kops hout afkomstig is uit een en dezelfde boomstam, maar het wil wel eens voorkomen dat er gewerkt wordt met twee (of meer) verschillende boomstammen.

Wij zorgen er altijd voor dat uw kops houten tafelblad zoveel mogelijk wordt samengesteld uit een en dezelfde boomstam.
Lukt dit niet, dan zorgen wij ervoor dat d.m.v. een grondige selectie op kleur en kwaliteit, dit niet ten koste gaat van het eindresultaat.

Nadat de vierkante blokjes goed gedroogd zijn kan worden gestart met het samenstellen van het uiteindelijke kops houten tafelblad.
Door middel van het aan elkaar verlijmen van de blokjes wordt het kops houten tafelblad stukje voor stukje met de hand opgebouwd in de door u opgegeven afmetingen en vorm.

 

Kops houten tafel op maat in een andere houtsoort dan eiken: op aanvraag leverbaar bij QATRINA

Wij bieden onze tafelbladen in andere houtsoorten dan eiken niet direct aan via onze website, maar leveren deze op aanvraag wel.
De kops houten tafelbladen kunt u in principe in elke gewenste lengt, breedte en vorm bij ons bestellen.
Neem hiervoor even contact met ons via een e-mail of per telefoon: wij helpen u graag verder.

 

Stel zelf uw kops houten tafel op maat samen, bij QATRINA

Op onze website treft een groot aanbod van houten en stalen onderstellen. U kunt dus zelf heel gemakkelijk zelf uw tafel samenstellen !
Komt u er niet uit en heeft u hulp nodig ? Neem even contact met ons op, wij helpen u graag verder !

 

Bent u geïnteresseerd in een kops houten tafel op maat ?