houten tafels

Eiken houten tafels van QATRINA

De vraag naar eiken houten tafels is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarmee ook het aantal bedrijven die eiken houten tafels aanbieden. Wij leveren tafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd. Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze onze eiken houten tafels.

De basis van het eiken tafelblad bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken, de zogenaamde lamellen.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming laten wij het eiken tafelblad nog minimaal een week tot rust komen.

Als laatste worden onze eiken tafels opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee zijn ze klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

houten tafels

 

Hoe breed zijn de stroken die in de massief eiken houten tafels worden verwerkt ?

Een vraag die wij wel vaker van onze klanten krijgen.  Wij leveren onze eiken houten tafels met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed.
De eiken houten tafels zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                               

Licht rustiek eiken doorgaande lamel             Licht rustiek eiken vingerlas

De eiken houten tafels zijn verkrijgbaar in diverse diktes, variërend van 2 cm. dik tot 4 cm. dik massief.

 

Tafels op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig

Via het speciaal hiervoor gemaakte bestelsysteem op onze website kunt u zelf de gewenste afmetingen invoeren. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig !. Vervolgens selecteert u de dikte en maakt een keuze uit de verschillende extra opties.
Het systeem berekent aan de hand van de prijs per vierkante meter direct de prijs voor het eiken tafelblad voor u uit. Simpeler kunnen we het voor u niet maken !

 

QATRINA, voor een unieke en op maat gemaakte tafel

Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd.
Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw tafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.

U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare tafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

 

Bent u geïnteresseerd in onze eiken houten tafels ?