houten tafel op maat

rustiek eiken tafelblad

Een eiken houten tafel op maat van QATRINA

De vraag naar een eiken houten tafel op maat is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarmee ook het aantal bedrijven die eiken tafels aanbieden. Wij leveren houten tafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd. Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze de eiken houten tafel op maat.

De basis bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken. Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming laten wij de tafel op maat nog minimaal een week tot rust komen. Na droging wordt de speciaal voor u gemaakte tafel op maat uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt. Als laatste wordt de houten tafel op maat opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is hij klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

houten tafel op maat

Eiken houten tafel op maat

 

 

Hoe breed zijn de stroken die in het eiken houten tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eiken tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. Wij leveren op maat in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

Kijk even op onze website, en laat u verrassen door de vele mogelijkheden. Bij QATRINA vindt u vast wel wat u zoekt. Hoogwaardige kwaliteit voor een redelijke prijs. Thuis bezorgd tegen kostprijs.

 

                                        

licht rustiek eiken doorgaande lamel                         Licht rustiek eiken vingerlas

 

Een tafel op maat tot op de millimeter nauwkeurig

QATRINA levert losse tafelbladen, maar ook complete houten tafels op maat in foutvrij eiken, licht rustiek eiken, rustiek eiken, maar ook eiken boomstamtafels met boomstamrand en tafels in andere houtsoorten. U zoekt iets speciaals ? Neem even contact met ons op. Bij QATRINA is (bijna) alles mogelijk.

QATRINA, omdat wij staan voor kwaliteit en een goede service. Verder zoeken heeft dus weinig zin.

 

Bent u geïnteresseerd in een eiken houten tafel op maat ?