houten tafel 2 meter

Een prachtige houten tafel 2 meter bestelt u bij QATRINA

Wij leveren houten eettafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd. Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze uw houten tafel 2 meter.

Uw houten tafel 2 meter wordt speciaal op de door u aangegeven afmetingen voor u gemaakt. De basis van de tafel bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken, de zogenaamde lamellen.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming van het blad laten wij uw houten tafel 2 meter nog minimaal een week tot rust komen. Na droging wordt de speciaal voor u gemaakte tafel uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt uw tafel opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100).
Hiermee is de tafel klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

eiken houten tafel 2 meter

 

 

Hoe breed zijn de stroken die in het massief houten eettafel blad worden verwerkt ?

Wij leveren het blad van de houten tafel met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De eiken houten tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                                        massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                           Licht rustiek eiken vingerlas

 

Een unieke houten tafel 2 meter van QATRINA

Een mooie houten tafel op maat ? Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.
U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

Via onze website leveren wij eiken eettafels. Heeft u liever een andere houtsoort ? Geen probleem, dat is ook mogelijk. Neem gerust even contact met ons op. Kijk op onze website, en laat u verrassen.

Mocht u er niet uitkomen en hulp nodig hebben: belt of mailt u ons gerust, wij helpen u graag verder !

 

Bent u geïnteresseerd in een houten tafel 2 meter ?