ellipsvormige tafel op maat

op maat gemaakt tafelblad

Een unieke ellipsvormige tafel op maat van QATRINA

Een ellipsvormige tafel op maat is erg in trek op dit moment.  Wij leveren houten tafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze uw ellipsvormige tafel op maat, tot op de millimeter nauwkeurig.
Door en door liefhebbers van hout. Mensen die met veel passie en zorg uw tafel exact op de door u gewenste maten vervaardigen.

De basis van de tafel op bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken, de zogenaamde lamellen. Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad. Na verlijming van het blad laten wij uw ovale tafel op maat nog minimaal een week tot rust komen.

Als laatste wordt de tafel opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is hij klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

ellipsvormige tafel op maat
ellipsvormige tafel op maat

 

Hoe breed zijn de stroken die in het massief houten tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eikenhouten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. Natuurlijk worden de lamellen evenwichtig over het tafelblad verdeeld.
De tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                                        massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                      Licht rustiek eiken vingerlas

 

Een tafel op maat, tot op de millimeter nauwkeurig

Via het speciaal hiervoor ontwikkelde bestelsysteem op onze website, kunt u zelf de gewenste afmetingen invoeren. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig !.
Vervolgens selecteert u de dikte en maakt een keuze uit de verschillende extra opties. Het systeem berekent aan de hand van de prijs per vierkante meter direct de prijs voor het eiken houten eettafel blad voor u uit.

Simpeler kunnen we het voor u niet maken !

 

Op maat gemaakt door QATRINA

Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en tegen kostprijs (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd.
Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.

U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

Via onze website leveren wij eikenhout. Heeft u liever een andere houtsoort ? Geen probleem, dat is ook mogelijk. Neem gerust even contact met ons op.

 

Bent u geïnteresseerd in een ellipsvormige tafel op maat ?