eiken salontafel

Een prachtige eiken salontafel van QATRINA

De vraag naar een eiken salontafel is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarmee ook het aantal bedrijven die eiken salontafels aanbieden.

Wij leveren eiken salontafelbladen gemaakt van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.

Uw eiken salontafel wordt precies op de door u aangegeven afmetingen voor u gemaakt. De basis van de eiken salontafel bladen bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken, de zogenaamde lamellen.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de juiste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming van het blad laten wij uw eiken salontafelblad nog minimaal een week tot rust komen.

Als laatste worden het eiken salontafel blad opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee zijn ze klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

eiken salontafel

 

Hoe breed zijn de stroken die in de massief eiken houten tafelbladen worden verwerkt ?

Wij leveren onze eiken houten salontafel bladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed.

De eiken houten salontafels zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

Kijk op onze website, en laat u verrassen door de mogelijkheden.

 

                              

Licht rustiek eiken doorgaande lamel              Licht rustiek eiken vingerlas

 

Een unieke eiken salontafel op maat van QATRINA

Een mooie salontafel die perfect past bij uw wensen en in uw interieur, begint natuurlijk met het tafel blad. Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig in elke gewenste vorm !

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw salontafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen. Naast eiken salontafels leveren wij op aanvraag ook tafels in andere houtsoorten. Neem hiervoor gerust even contact met ons op.

Mocht u er niet uitkomen en hulp nodig hebben: belt of mailt u ons even. Wij helpen u graag verder !

Wij staan voor goede service en kwaliteit.

 

Bent u geïnteresseerd in een eiken salontafel (op maat) ?