eiken 4 meter

tafel 4 meter

Eiken 4 meter lang bestelt u bij QATRINA

Qatrina kan eiken 4 meter lang als paneel en desgewenst als tafelblad leveren in lange lengtes. Eiken 4 meter lang is in de meeste eiken kwaliteiten (foutvrij, licht rustiek en rustiek) binnen 4 weken leverbaar, op maat. Omdat de vraag enorm toeneemt kan het voorkomen dat de levertijd moet worden verlengd. Hebt u haast? Vraag dan welke kwaliteit het snelst geleverd kan worden.

Paneel of tafelblad?

Panelen zijn verlijmde lamellen, leverbaar in de gewenste afmeting op maat. Panelen zijn niet afgewerkt, zijn grof geschuurd en hebben scherpe kanten. U  moet hiermee zelf aan de slag. U kunt bij uw bestelling wel aangeven of u een extra schuurbeurt en een vellingrandje wenst; dit bespaart u een hoop arbeid (en stof). En hoe handig is het wanneer u de panelen exact op maat geleverd krijgt?

Wilt u van uw paneel een tafelblad maken? Dan is er 1 belangrijke regel: hoe dunner het hout, hoe noodzakelijk het wordt voorzieningen te treffen tegen kromtrekken.

Wanneer u ons opdracht geeft van het paneel een tafelblad te maken, dan

 • frezen wij staalprofielen in over de breedte van het blad
 • brengen wij treksleuven aan
 • schuren wij het blad met korrel 120
 • brengen wij vellingranden aan (tenzij u kiest voor een andersoortige tafelrand zoals verjongen of boomstamrand)
 • indien noodzakelijk brengen wij bij extra grote tafelbladen trekstangen aan. Dit hangt af van het onderstel waarop het blad wordt geplaatst.

De panelen en bladen zijn onbehandeld. U kunt deze zelf behandelen, of door ons laten behandelen met olie of lak. Wij werken bij voorkeur met een 2-componenten olie (dit is beslist geen gewone olie) met de eigenschappen van matte lak: Rubio Monocoat. Groot voordeel van deze olie is dat je een tafelblad een renovatiebeurt kunt geven na verloop van tijd. Als je een kras in een gelakt blad hebt, kost het bijzonder veel moeite deze weer weg te werken. Lees hier meer over Rubio Monocoat.

Eiken eettafel

Nu een grote woonkeuken steeds belangrijker binnen de woonsector wordt, is de vraag naar grote eettafels de laatste tijd enorm toegenomen.  De woonkeuken wordt het centrum van het huis waarbij iedereen plaats neemt aan tafel. Ontbijt, lunch, diner en alle gezellige thee en koffie-uurtjes worden hier doorgebracht. Een eiken tafel is uitnodigend en geeft de woonruimte een prettige, warme en huiselijk sfeer. Wat is er gezelliger dan de maaltijd gebruiken aan een grote eettafel van warm eikenhout? Qatrina levert grote tafels in allerlei vormen. Ovaal, rond, rechthoekig, vierkant en zelfs zelf ontworpen modellen. Als we maar een duidelijke tekening krijgen is alles mogelijk.

 

Aanrechtbladen en badkamerbladen van eikenhout

Natuurlijk is het eiken ook goed te gebruiken als aanrechtblad, met enige onderhoudsinstructies. Vis bijvoorbeeld moet je niet op hout laten liggen, tandpasta is ook uit den boze. En het is niet geschikt voor gebruikers die het blad niet droog achter laten. Hout houdt niet van vocht. Olie of lak zijn best goede beschermers, maar zijn niet bestand tegen voortdurende vochtplekken.

Slavonisch Eiken

De eiken panelen op maat die wij leveren worden gemaakt van Slavonisch eikenhout en zijn uiteraard FSC-gekeurd. De panelen zijn opgebouwd met mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken, de zogenaamde lamellen. Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke paneel. De lamelbreedte varieert tussen de 40-120mm (wilt u een blad met bredere delen, kijk dan bij tafelbladen rustiek).

Eiken panelen op maat wordt aangeboden

 • in 3 kwaliteiten: foutvrij of noestvrij (A kwaliteit), licht rustiek en rustiek. Lees hier meer over de verschillen.
 • in 4 diktes, 20mm, 25mm, 30mm of 40mm (indien gewenst kunnen wij terugschuren tot 15mm)
 • in vingerlas of doorgaande lamel. Lees hier meer over de verschillen:
  • Doorgaande lamel: De stroken (lamelbreedte 40-120mm) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  • Vingerlas: De lamellen (lamelbreedte ca 45mm ) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

Eiken 4 meter lang van QATRINA

Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm!
Professioneel ambachtelijk gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen. U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

Via onze website leveren wij eiken eettafels. Op aanvraag leveren wij ook andere houtsoorten. Neem daarvoor even contact met ons op.

 

Bent u geïnteresseerd in eiken 4 meter ?